Meer dan 50 jaar dé schoonmaakspecialist

Sustainable Development Goals: Onze duurzaamheidsvisie

Zorgen voor een betekenisvolle toekomst doen we niet alleen. Wij geloven in een wij-samenleving. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een succesvolle en gezonde maatschappij waarin ieder zijn talent op eigen tempo kan ontwikkelen. Zonder ongelijkheid. Wij zien maatschappelijke waarde in élke werknemer. Samen met hen kijken we vooruit en werken we aan een gezondere leefomgeving met maar één missie: maatschappelijke impact maken. Door onze schoonmaakdiensten geven wij direct invulling aan de door de Verenigde Naties opgestelde Duurzame Werelddoelen (SDG’s)

Wat zijn Sustainable Development Goals?

In 2015 werden 17 Duurzame Werelddoelen opgesteld op armoede, ongelijkheid en klimaatverandering een halt toe re roepen. Het idee is dat we in 2030 bestaansonzekerheid kunnen uitbannen. Iedereen moet namelijk de vrijheid krijgen te bouwen aan een betere en bovenal gezonde toekomst. Iedereen. Ook u. Daarom richten wij ons op 3 hoofdthema’s.

 1. Diversiteit – ongelijkheid verminderen (SDG doel 10)
 2. Gelukkige medewerkers – goede gezondheid en welzijn (SDG doel 3)
 3. Vermindering van milieu impact – verantwoorde consumptie en productie (SDG doel 12)

Hoe draagt Balans Schoonmaak hieraan bij?

Niemand mag nog langer achterblijven. Zo luidt de slotsom van de Duurzame Werelddoelen van de Verenigde Naties. Een samenwerking tussen maatschappelijke spelers is daarom noodzakelijk. Alleen dán kunnen we invulling geven aan de SDG’s. Om maatschappelijk rendement te behalen en het welzijn van onze planeet te vergroten maken we ruimte voor iedereen. Hoe? Door óók mensen in een kwetsbare positie aan een baan binnen de schoonmaak te helpen en intern op te leiden voor de volgende diensten:

 • Schoonmaak
 • Glasbewassing
 • Vloeronderhoud
 • Cleanroomreiniging
 • Sanitaire voorzieningen
Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem contact op met Shane
Shane
Sustainable Development Goals

Diversiteit

SDG 10 – Door iedereen – ongeacht religie, sekse of afkomst – te verwelkomen, dragen we bij aan SDG 10. Staan we bij u op de ladder? Dan bent u uiteraard verzekerd van schone glazen. Maar, onze dienstverlening gaat stukken verder. Wij werken proactief aan intrinsieke motivatie, prettige arbeidsomstandigheden en bevlogen medewerkers.

Gelukkige medewerkers

SDG 3 – Tevreden personeel is een groot goed. Want, gelukkige medewerkers zijn duurzaam inzetbaar en leveren geen bezemschone panden, maar panden met blinkende vloeren op. Door te zorgen voor gelukkige medewerkers geven we voeten aan een goede gezondheid en welzijn voor alle leeftijden.

Vermindering van milieu impact

SDG 12 – Om zo weinig mogelijk impact op het milieu uit te oefenen vermijden wij agressieve schoonmaakmiddelen en -materialen. Maar duurzaam schoonmaken, stopt niet bij de aanschaf van groene middelen. Ook:

 • Leren wij onze medewerkers over geschikte doseringsmethodes 
 • Dragen onze werknemers duurzame kleding
 • Besparen zij tijdens de schoonmaak zoveel mogelijk water
 • Reduceren ze het gebruik van zoveel mogelijk schoonmaakmiddelen

Hier vind je meer informatie omtrent de SDG doelen.

Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Balans Schoonmaak als facilitair partner

Ons lidmaatschap bij VCCN – een platvorm voor kennisdeling voor vakmensen binnen Contamination Control en onze certificaten – 9001/ ISO 14001 – laten zien dat we flexibel blijven inspelen op veranderingen en verbeteringen op onze hoofdthema’s. Kies voor Balans schoonmaak als facilitair partner en geef onze planeet een eerlijke kans. Samen maken we de wereld een stukje beter. En, stukken schoner.

Zakelijke offerte aanvragen

Vraag een offerte aan en wij komen met een gepast voorstel.
 • Meer dan 25 jaar dé schoonmaakspecialist
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Ontvang binnen 24 uur reactie
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

We snappen best als u nog vragen heeft …

 • De door de Verenigde Naties opgestelde Duurzame Werelddoelen zijn geënt op mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Deze thema’s worden opgenomen in 17 doelen, waaronder:

  1. Geen armoede
  2. Geen honger
  3. Goede gezondheid en welzijn
  4. Kwaliteitsonderwijs
  5. Gendergelijkheid
  6. Schoon water en sanitair
  7. Betaalbare en duurzame energie
  8. Waardig werk en economische groei
  9. Veilige infrastructuur en beschikbare kennis voor iedereen
  10. Gelijke kansen voor iedereen
  11. Leefbare, duurzame steden
  12. Duurzame productie en consumptie
  13. Klimaatverandering stoppen
  14. Gezonde oceanen, zeeën en rivieren
  15. Gezonde bossen en een rijke biodiversiteit
  16. Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid
  17. Samenwerken voor de Werelddoelen
 • Belangrijk is dat duurzaam gedrag ontstaat, wanneer hier gelegenheid voor wordt geboden. Onze werknemers worden dagelijks gemotiveerd en krijgen meer duurzame kennis door interne scholing. Rondom duurzaamheid bestaan verschillende uitdagingen. We komen daarom graag eens met u praten over uw wensen rondom duurzame facilitaire dienstverlening. Uw visie hierover is waardevol en laat onze mensen uitblinken in hun vak.

 • Duurzaam ondernemen slaagt wanneer er een gemeenschappelijke visie is. Zowel in- als extern. Werk je samen met een bedrijf dat niet op één lijn ligt op het gebied van duurzaam ondernemerschap, dan verklein je de ruimte voor bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen. Wij zetten in op duurzame en ecologische kennis onder onze facility medewerkers. Dat levert u een schoon, fris en goed onderhouden visitekaartje op voor uw klanten en een gezondere werk- en leefomgeving voor uw werknemers.

 • De sleutel om uitdagingen aan te kunnen is door vooruit te denken. Wij twijfelen niet om in te zetten op duurzame oplossingen. Sterker nog: wij investeren in duurzame middelen om de impact op het milieu zoveel mogelijk in te perken. Draag ook een steentje bij aan een schoner klimaat en ga in zee met een bedrijf waarmee u het verschil kan maken.